maanantai 4. huhtikuuta 2011

60vrk...synnytys käynnistyy

Klo 18 Janne tuli kotiin,ja päästin koirat pihalle. Yhtäkkiä Ruska pysähtyy ja vetää selän köyryyn. Ensimmäiset supistukset:) Ruska vinkui ja juoksi pitkin asuntoa paikkaa hakien. Maarit hälytettiin takaisin pentulaatikolle. Nyt ollaan asetuttu Sentan petiin,makaa siinä ja läähättää.Ja supistuksia tulee tasaiseen tahtiin.

Jännittävää,onneksi on kokenut kätilö paikalla, ja Sari skypen päässä taas avustamassa!

Klo 19.30 supituksia tulee tasaiseen tahtiin, ja välillä käydään pihalla liikkumassa. Vähän lihalientä juomaksi.

Klo 20.30 samaa tahtia mennään,ei muutoksia:) Supistelee,ja Ruska pitää paikkojaan kovasti puhtaana.

Klo 21.30 supistukset ovat edenneet ulkoilujen myötä, ja alamme olla aika lähellä synnytystä:)

60 vrk

05.30 lämpö 37,0 ja aamuruoan söi vauhdilla. Sitten ulos ja vauhdilla sisälle ja kaivamaan petiä. Viime yö oli odotusten mukaan levoton, läähätteli ,petasi ja herkkäuninen ei paljon nukkunut. Koetamme vielä saada unen päästä kiinni:) Voi olla että ensi yö valvotaan...

09.30 lämpö 37,1 Ollaan nyt torkahdeltu kellon ympäri. Petaamista ja läähätystä.

10.00 enpä sitten hoksannut heti sulkea makuuhuoneen ovia, Ruska petaili sängyssämme ja kun menin katsomaan, sinne oli tullut pissa tai vedet! Pissalle se ei kyllä haissut, joten epäilen että vedet meni. Makkari on nyt suljettu ja tehtiin leiri tänne "synnytyssaliin"  Autoonkin on pakattu kaiken varalta jo peitot ja laatikko pennulle, jos käy niin ettei se mahdu normaalia kautta syntymään. Maarit tulee kohtapuoliin hoitaman kätilön hommia:) Odotellaan........
                                       
                               

12.00 Ruska on asettunut,eikä petaile enää.Maarit kävi pikku lenkillä.Neiti vain kerjää ruokaa:) Lämmöt 37,2

                                          

15.30 Kävimme autolla kaupassa,ja samalla metsälenkillä noin puoli tuntia. Mennä juoksenteli kuin ei mitään:) Kotiin päästyä alkoi selvästi liikkuminen aiheuttaa jotain kipuja, ja kaivelee taas pesää. Pitkä päivä!

Tässä maataan Sentan pedissä, johon ei olisi tarkoitus pentua tehdä;) Mutta kun on mieluinen paikka...

16.30 Ruska rauhoittui nukkumaan, välillä petaa pienesti. Soitin Akuuttiin ja varmistin, kuinka kauan voimme odotella,kun tilanne on nyt näin seesteinen. Ei kuulemma hätää,aamuun mennessä on synnytettävä.Seurataan vain ettei ala tulemaan vihreää eritettä.