tiistai 3. kesäkuuta 2014

Senta muori sairastaa

Sunnuntaina reissussa aloin ihmetellä Sentan levottomuutta. Siirtyessämme tottiskentältä maastoon, Senta alkoi pyöriä levottomana, ja lopulta pissasi autoon. Olimme aivan ihmeissämme, kun ihan vasta oltiin käyty pissalenkillä. Levottomuun jatkui koko kotimatkan,teimme pysähdyksiä, jotta pääsee välillä käymään ulkona. Normaalisti Senta nukkuu automatkat rauhassa.
Maanantai aamuna tuli vahinko sisälle kotona, ja päätin että nyt eläinlääkäriin, kaikki ei ole kunnossa. Sentalla on ikää nyt 13v4kk
Pissanäyte mukaan, ja Otukseen. Kisma sai käydä ensin ELL vastaanotolla ottamassa Drontalin, vaaka näytti painoa 16kg. Sentalla oli painoa 17,9kg. 
ELL tutki Sentan, mahan alla olevat patit, joista toinen on ilmeisesti rasvapatti, mutta toinen on kovempi ja kiinteämpi, se jää arvailun varaan,mikä se on. Kuunneltiin sydän, ja sieltä tulikin yllätys. Sentalla on voimakas sydämen sivuääni kuultavissa molemmin puolin.Tämä oi johtua esim.läppävuodosta. Nyt seurataan sydämen vajaatoiminnan oireita(yskä,yöllinen levottomuus,rasituksen sietokyvyn aleneminen) Tähän on toki lääkitys olemassa, katsotaan lähdemmekö siihen jos tarve tulee.Sentan hengitys on välillä tosi raskasta, sillekin siis löytyi selvä syy. Pissanäytteestä löytyi ärhäkkä tulehdus, johon kipulääke sekä antibiootti. Pissaa tutkitaan vielä bakteeriviljelynä, ja tarvittaessa vahvempi lääkitys päälle.

Että näin me jatketaan matkaa päivä kerrallaan.  Senta sai ensimmäiset lääkkeet eilen, ja olo on selvästi parempi, eli uskoisin antibiootin jo auttaneen. Mutta mummon reissaaminen taitaa olla nyt reissattu, sen on varmasti jo parempi jäädä kotiin pitkiltä raskailta matkoilta. Voi meidän Köpöstä <3