tiistai 3. syyskuuta 2013

Tiistai 3.9. Romantik Strasse


Yön satoi ja tuuli todella voimakkaasti. Mietin jo, kuinka pystyy lähteä ajamaan vuoristoteitä autolla kamalassa tuulessa… Aamulla katsottiin sääkarttaa, ja aurinkoa lupasi ja pian se sieltä pilvien takaa alkoikin porottaa. Lähdimme matkaan klo 10.00 ja ajettiin 7 tuntia noin 120 kilometrin matkaa pitkin Romantik Strassea.

Reitti kulki seuraavasti: Scharnstein-Gmunden-Traunkirchen-Bad Ischl-Bad Aussee-Obertraun-Hallstatt-Bad Ischl-St. Wolfgang-Mondsee   Leiripaikkamme sijaitsee Birkenstrandissa, Camping Wolfgangsee samannimisen upean turkoosin sinisen järven ja huikean vuoriston keskellä.

Aivan upea reitti ajaa, pysähtelimme joka kylässä ja matkan varrellakin monia kertoja ottamaan kuvia. Kylät ovat tosi lähellä toisiaan ja tie kulkee pitkin järviä ja vuoristoa, siinä sai vänkärin penkissä painaa monet kerrat jarrua sekä selkäänsä tiukasti penkkiin niissä kurveissa ja järkyttävien pudotusten reunoilla J Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, tämän päivän voi tiivistää yhteen sanaan: VAU!

Lataan kaikki reissukuvat kotona nettialbumiin, tässä muutamia otoksia.
 

Gmunden

Gmunden


 
 
 

Jannelle uusi tyyli?Kissis pääsi uimaan

Wolfgangsee järven rannalta

Leirialueemme
 


 
 
 

Unkarista eteenpäin

 

Meillä on pikkuisen väsynyt matkakoira! Eilen Kisma nousi Juditin luona portaat toiseen kerrokseen hyvin hitaasti, ihan varmasti silläkin on paikat jumissa pitkistä lenkeistä ja spurteista ylä-ja alamäkiin muiden koirien kanssa. Olen koittanut hieroa Kismaa, mutta kotiin päästyä on varmasti käytettävä pikkukoira kunnon hieronnassa. Ja itselle sama!
väsynyt reissaaja...
 

Maanantaiaamuna oli aika jatkaa matkaa, itkuhan siinä pääsi, ei voinut mitään. Toivottavasti näemme taas pian uudelleen… Veimme vielä Peterin junalle, saimme ohjeet kuinka ohittaa Budapest helpoiten ja niin lähdimme kohti Itävaltaa. Haikein mielin, taakse jäi ikimuistoinen leiri kaikkine seikkailuineen, ihanat ihmiset ja kaikki.  Budapest on ihan hirvittävän suuri, meillä taisi mennä tunteroinen päästä moottoriteitä kaupungin ohi. Pysähdyimme Györ`n kaupungissa syömään ja teimme samalla vähän ostoksia. Ja sitten ylitettiin tämän reissun 7:s raja-asema.
Kisma synnyinkotinsa ovensuussa
 
Unkarista matkan varrelta jäi mieleen ne valtavat auringonkukkapellot, suurin osa oli jo nuupahtaneita kukkia, mutta muutama vielä kukkiva peltokin nähtiin. Samoin pyöröpaalit ja heinäpaalit, niitä oli koottu yhteen ihan valtavia määriä ja olivat aika komean näköisiä kasoja.  Liikenne on hurjaa, ja näimme muutaman kolarin, vähän siihen nähden miten siellä ajetaan lujaa. Pahin kolari oli mennessämme Budapestiin, hlöauto oli ajanut rekan alle takaapäin, auton etuosa oli rekan alla kuskin penkkiä myöten. Ei liene onnellinen loppu kuskilla L Tänään siirryttyämme Itävaltaan liikenne tuntui vieläkin hurjemmalta moottoritiellä. Siellä sai todella olla valppaana, ja seurata edellä ajavaa, jarrutuksia tuli todella yllättäen. Itävallan puolelle tultaessa oli taas ostettava tämä Vignette, ja päästiin taas Euron valtakuntaan.
 
 
 
Päästyämme Wienin ohi jonkin matkaa siirryimme ”vaihtoehtoiselle reitille” eli pois motarilta. Ja johan alkoi olla kaunista maisemaa.  Viimeiset tiet menivät läpi pikkukylien, kiemurreltiin siellä täällä kapeita reittejä. Asuntoautolla emme edes yritä lähteä noihin suurkaupunkeihin tutustumaan, vaan pysyttelemme sivukujilla ja tehdään reissua koiran ehdoilla. Eli seikkaillaan paikoissa, joissa on helppo ottaa myös koira mukaan J

 

Ajettiin tänään Budapestista Scharnsteiniin ja matkaa kertyi 500km. Leirialueella oli aika huvittava palvelu. Paikat todella siistit, ja nykyaikaiset, mutta kun normaalisti respassa annetaan heti alueen kartta ja kerrotaan kaikki tarvittavat paikat, mistä ne löytyvät. Nyt jouduimme käymään monta kertaa respassa utelemassa apua, esim. mistä löytyy pyykkikone. Löytyihän se lopulta ja saimme pestyä kaksi koneellista leiripyykkiä. Tänä iltana oli siis siivousilta, auto on imuroitu, pyykit pesty ja paikat taas matkakunnossa. Nettiyhteydetkin alueella on, mutta ne toimivat vain tasan tarkkaan respan sisätiloissa. Istuttiin sitten sielläkin iltaa suunnittelemassa reissun jatkoa. Illalla saatiin vettä kunnon myräkän kera, toivottavasti sataa nyt yön aikana ja huomenna on hieno keli.  Vielä olisi puolet matkasta, eli reilut 3500km ajettavana…