torstai 19. kesäkuuta 2014

Tromssa KV 15.6.2014

Tromssaan Norjaan näyttelymatkalla suuntasivat Kisma ja Rönni, sekä pirteänä ollut Senta-muorikin lähti sitten mukaan. Matkaa Tromssaan kertyy 780km suuntaansa, eli aika hulluja reissujahan nämä ovat. Mutta me otetaan nää aina lomailun kannalta, vietetään matkalla yöt ja nautitaan Kilpisjärvi-Tromssa välisistä maisemista.

        Matkaan perjantai iltana, ajettiin napapiirille yöksi. Onnellisesti poseeraava koiralauma ;)
Lauantai aamuna matka jatkui, Kilpisjärvellä oli vielä järvi suurelta osin jäinen ja tuntureissa lunta ihan kunnolla. Norjan puolella maisemat vaihtuvat huikeiksi,ja tää reitti on aina yhtä ihana.

Iltapäivällä Tromssaan ja parkkeerasimme näyttelypaikan viereen. Siellä satoi sitten vettä ihan mukavasti, vietettiin iltaa Oulunsalolaisten ystävien kanssa auton markiisin alla. Suomalaisella sisulla, paistettiin siinä grillievästä ja mukavaa oli :)

Sunnuntai aamuna kehään, tuomarina Wera Hubentahlen. Kehässä 5 bortsua, yksi suomalaiskoira oli poissa. Rönnin kanssa avoimessa luokassa yksi paikallinen uros, jolle H Rönnille ERI1 SA Valiouroksissa yksi koira, jolle ERI SA ja PU kehässä Rönni komialla ravilla ykköseksi ja CACIB plakkariin.
Kisma teki siirron valioluokkaan, jossa mukana yksi suomalaiskoira meidän lisäksi. Kisma ravasi myös itsensä ykköseksi, ja CACIB sillekin. ROP kehässä jälleen kaverukset, annoin tuomarille varoituksen..... Johanna Flink tuli hätiin ja esitti Rönnin, Kisma innostui kun Rönni lähti liikkeelle, ja iloinen ROP kehä, jossa ROP Rönni VSP Kisma  Kiitos Jossu!

Lähdimme samantien kotimatkalle, ryhmien alkamiseen olisi mennyt 4-5 tuntia, ja ajateltiin,että siinä ajassa ehdimme pitkästi kotiinpäin. Ajettiin monia pysähdyksiä tehden ja koiria ja maisemia kuvaten Muonioon saakka, missä jäätiin vielä yöksi.Ja maanantai aamuna iloisin mielin kotiin.
Mikäpä se on reissatessa, Rönni oli helppo matkakaveri ja oli ihana päästä seuraamaan sitä nyt monta päivää ihan vierestä. Miten paljon siinä onkaan samaa kuin Ruskassa, monessa sen tekemisessä...
                               Väsyneet matkakumppanit, vaiko mun kuvaamiseen kyllästyneet ;)
Terveenä ollaan

Sentan kuulumiset ovat jääneet päivittämättä. Eli antibiootti puri tehokkaasti, ja jo seuraavana päivänä vaivat olivat poissa. Kuuri syötiin loppuun saakka, ja Senta on ollut taas oma itsensä. Välillä on niitä päiviä, että nukutaan ja nukutaan, välillä on pirteämpiä päiviä. Sydämen kanssa elellään sen tahdissa, ei tehdä enää liian pitkiä lenkkejä,ja huomioidaan helteiset päivät,jolloin Sentalle riittää takapiha pissalenkit. Näin me taas köppästään yhdessä menemään.

Kisma kävi Suvi Matilaisen hierottavana. Pieniä kirrapaikkoja sieltä löytyi, oikean takajalan reisi oli eniten sumpussa. Mutta ei mitään hälyyttävää, paikat saatiin auki ja seuraava kontrolli sovittiin vasta loppusyksyyn, kun PK koekausi päättyy, jos ei ennen sit tule mitään tarvetta. Nyt on pidetty sitten taukoa kaikesta treenaamisesta kolme päivää, ja kun juhannuksena olen reissun päällä, niin tulee oikeasti kunnon tauko hoidon päälle, eli treenit jatkuvat vasta ens viikolla taas aktiivisesti :)