tiistai 5. huhtikuuta 2011

1vrk kuvia

Muutama kuva 1vrk ikäisenä.
Pieni on terhakka tapaus,aamulla oli Ruskan nuolemana siirtynyt pentulaatikon suojareunan alle.Sieltä pois päästäkseen nosti päätään ja löi sen aina reunaan ja voi sitä kiljumista. Ilmoittaa myös isolla äänellä, kun herää ja tahtoo maitobaariin. Maitoa imee kuin pieni vasikka, lussutus kuuluu kauas:) Ja hienosti on hakenut paikkansa tisseille,ei ole apuja tarvinnut.

Ruska on hoitanut ainokaistaan kuin tiikeriemo:) Katsoo tuimasti laatikosta, kun Senta tulee olohuoneen lasioville katsomaan. Ei pidä siitäkään,jos minä käyn pentua koskettelemassa, vaan suojaa sen helposti päällään tai muuten. Hormonit ovat nyt korkealla, ja annetaan Ruskalle rauha aloittaa uusi äitiys rauhassa.
Kuvat otin, kun kävivät ulkona,etten turhaa häiriköi.
Onhan tämä muuten helppoa yhden kanssa :D
Muutama kuva eiliseltä 4.4.

Pennun takajalat ovat tuonne kintereisiin saakka mustat.

Valkoinen kauluri menee kokonaisena ympäri, mutta on oikealta reunalta ohut,ja saattaa mennä poikki.


Molemmat etutassut ovat symmetrisesti valkoiset lähes tuonne olkapäihin saakka.

1.vrk pentusen elämässä alkoi

hieman hämärää videokuvaa aamuselta.Parempaa kuvamateriaalia luvassa,kunhan tässä "herätään"

Ensimmäinen yö meni hienosti! Sain nukkua aika hyvin, heräsin muutaman kerran yön aikana lähinnä siihen,että pentu oli syömässä. Se lutkuttaa tissiä niin isolla äänellä,että kaikki tietää hänen olevan syömässä. Uskomatonta,kuinka terhakkaasti noin pieni pentu hakeutuu nisälle. Muutama kiljahduskin on kuultu, kun Ruska taas on ylisiisti pennun pesijä. Ruskalle siisteys on tärkeää, eilenkin se supistusten aikaan pesi itseään koko ajan. Täällä on tosi rauhallinen tunnelma, yksi pentunen ei paljon tohinaa saa aikaan pentulaatikossa:)

Aamun paino oli 407grammaa, eli hienosti on saatu evästä rinnan alle:)

Poika tuli!

Ilta kului mukavasti välillä pihalla Ruskaa juoksuttaen, välillä ponnisteltiin. Pentu näkyi sikiöpussissa monta kertaa,mutta työntöjä ei tullut tarpeeksi,jotta Maarit olisi saanut pennusta otteen. Klo 23 maissa lähdimme sitten autoilemaan Tyrnävän raitille. Supistukset tihenivät, ja ajeltiin takaisin kotiin. Siellä Ruska alkoi levähtää, supistukset rauhoittuivat ja kuten Sarin kanssa aiemmin oli sovittu, päätimme soittaa päivystävälle eläinlääkärille kalkkipiikistä.

Eläinlääkäri oli samaa mieltä, kaikki keinot lienee jo käytetty, eli tervetuloa Oulun Poratielle. Taas Ruska ja Maarit takapenkille. Ja hetimmiten kun lähdimme liikkeelle, alkoi Ruska taas ponnistella:) Ajeltiin menemään, yhtäkkiä kätilö sanoo,että nyt tapahtui jotain. Loppukiri Tupos ABCn pihaan bensatankkien viereen valoisaan. Nopsaan itse takapenkille avuksi, ja siinä silmänräpäyksessä pentu oli maailmassa:) Ja kun kalvot saatiin pois, kuului kimakka rääkäisy!

Napanuora poikki, kuski takaisin penkkiin ja kotimatkalle. Ruska alkoi hoitaa pentua heti hienosti:)


Volvon takapenkin tunnelmaa....


Terhakka poika, syntyi 4.4.2011 klo 23.45 painoa 405g
Tupos ABC Volvon takapenkki

Ruska on nyt käynyt suihkussa, ja hoitaa poikaansa hienosti. Ja poika on omatoiminen ja löysi tiensä maitobaariin. Muutama kuva komistuksesta:)

SUURI KIITOS SISKOLLENI MAARITILLE taas kerran korvaamattomasta avusta!
Samoin Sarille, joka rauhoitteli taas kerran odottavan mieltä, ja olit mukana ja apuna skypen välityksellä!