perjantai 27. syyskuuta 2013

Kisman treenit

 
Kisman lomanjälkeinen elämä on ollut ahkeraa treenaamista:) Onni on päivätreeni porukat,etenkin kun illat alkaa jo pimenemään. Ja muutamana arki-iltana ollaan nyt päästy treeneihin myös sen ihanan "vanhan" hakuporukankin kanssa.

Hakukesä on ollut rullailmaisun opettelua, ollan tehty paljon treeniä irtorullilla tottiskentillä sekä aukeilla metsäpalstoilla. Pientä säätämistä, "minne mennään ja tuodaanko rulla perille" on riittänyt. Nyt loppusyksystä siirsin irtsikat mukaan etsintään, ja pikkuhiljaa homma alkaa rullaamaan. Edelleen sattuu pudottamisia,ja haetaan uutta rullaa, nyt on ollut hoksaamisia,että pudonnut rulla nousee jo väliltä ylös. Loppukausi vedetään tätä+ lisää motivaatiota=ens keväänä uskon rullailujen pelittävän iloisesti. Kisma ei ole mikään tykki, se tekee sellaista säästeliästä työskentelyä, ja se sopii mulle. Onhan se erilaista kuin Ruskan kanssa, mutta siihen on totuttava,että koirat ei ole samanlaisia :) Pääasia että pelittää, omalla tyylillään :D

Jälkihommissa siirryimme loppukesällä nurmikoilta metsään. Ja todella tyytyväinen olen ollut hyvien pohjien tekemiseen kiirehtimättä metsään. Nenä pysyy alhaalla, ja työskentely on tarkkaa. Keppejä treenattiin paljon erikseen, alkuun otin ilmaisun maahanmenolla, mutta sitten muutin tavan silleen,että Kisma tuo kepin, Ja tämä oli selkeesti Kismalle se hauskempi vaihtoehto! Kun kepit siirtyivät mukaan jäljelle, niillä ei ollutkaan mitään merkitystä,jälki oli parasta. Mutta muutama toppaus kepille, ja yhtäkkiä Kisma alkoi nostella keppejä. Ja sen jälkeen se on toiminut kiitettävästi. Janat ovat olleet vielä lyhyitä, mutta ehdimme nekin tässä ennen lumia varmaan saamaan valmiiksi keväälle. Alle 10m jana menee jo hyvin, otamme siihen mittaa lisää jatkossa. Tässä ehkä saamme Ruskamaisen lähdön toimimaan,eli janalle lähdetään säpäkästi,ja kun jälki tulee vastaan niin sinne mennään :)

Tokoiluja/tottiksia on tehty nyt vähiten, maastot on vieneet aikaa päivästä riittävästi. BH koe ja tokon alokasluokka alkaisi olla kisavalmista, mutta viikonloput olen onnistunut buukkaamaan täyteen töitä/kursseja/näyttelyitä yms. joten koekalenteri näyttää tyhjää. Katsotaan jääkö kaikki ens vuodelle vai miten tässä käy. Mutta kiirettä ei ole kisaamaan,joten ei stressiä :)  Talvella on luvassa mukavasti hallitreenejä eri paikoissa ja eri koirien kanssa. Joten eiköhän ens kesänä varata viikonloppuja myös omiin menoihin :)