perjantai 26. lokakuuta 2012

5U+1N

Sukupuoli jakauma voi joskus yllättää!
Eli pentukyselyitä voi edelleen laittaa pikkuruut@gmail.com
Narttupennulle etsitään sijoituskotia ja uroksiakin on vielä vapaana:)
Lopulliset kotivalinnat tehdään lähempänä luovutusikää.

Pennut maailmassa,63vrk

Illalla muutimme Ruskan kanssa pentuhuoneeseen.Ruska petaili ja läähätti,mutta kaikki vaikutti vielä siltä,että pistimme unten maille.Yöllä kävimme monet kerrat ulkona tyhjennyksillä.Puoli kolmen maissa Ruska oksensi, ja silloin tuli herätys. Pian sen jälkeen alkoi supistella, ja soitin Maaritin paikalle.Vedet tulivat 03.30 ja tunnin päästä klo 04.30 ensimmäinen urospentu maailmaan.Sari oli meillä Skypen kautta mukana synnytyksessä,samoin äitini pääsi ensimmäisen kerran elämässään näkemään tämän ihmeen.

Ensimmäinen pentu painoi 330g ja oli reipas. Ruska söi jälkeiset.Mutta Ruskan kanssa odotus jatkui, supisteli,mutta ei mitenkään voimakkaasti.Käytiin ulkona liikkumassa,mutta pentua ei vaan alkanut näkymään.Oksensi jälkeiset ulos. 2 tunnin päästä huomasimme,että tulee vihreää vuotoa.Soitto päivystykseen,vastaajaan tietenkin.... ELL soitti pian takaisin, ja päsimme heti lähtemään klinikalle. Pikkumies pakattiin mukaan lampaantaljan ja kuumavesipullojen kera.
Kotona syntynyt "ONNI"


Ruska supisteli matkalla,mutta kun ELL koitti,tunsi kaukana pienen tassun. Antoi kalkkipiikin, ja lähdimme kävelylle. 10min, ja ei voimakkaampia supistuksia. Oksitosiinipiikki, 5 min, supistukset voimistuivat,mutta ei tarpeeksi. Toinen oksitosiini,ei apua.Ja siitä suorilta leikkaukseen.

Syötettiin Onni ensin, sit Ruskalle tippa ja nukutusaine.Ja minua pelotti... Ruska nukahti pian,ja siirrettiin saliin.Ja kohta meille tuotiin tien tukkeena ollut pentu, joka ei selvinnyt elämään.Pieni enkelikoira. Saimme heti toisen pennun käsiimme, ja siinä ei ehtinyt pientä muistella,kun niitä alkoi tulla kiivasta tahtia, ja me Maaritin kanssa hieroimme pentuja kuivaksi.  Terhakoita,ja tasakokoisia pentuja. Lopputuloksena 5 urosta ja yksi narttu:)

Siirryimme heräämöön odottelemaan Ruskaa,pennut pakattiin pyykkikoriin lampantaljan sisään lämpimään. Ruska tuli,ja voi ihana,kun se ihan unessa vielä heilutti häntäänsä ääneni kullessaan...
Laitoimme pennut syömään,ja hienosti alkoivat imeä, Onni poika tietenkin kokemuksella ensimmäisenä:)

Ruska sai herätyspiikin, ja laitoimme auton lämpenemään.Tänään saatiin muuten ensilumi:) Laskun maksu ja kotia kohti. Pennut imevät hienosti,ja ovat isoäänisiä ja vilkkaita! Mennä puksutetaan jo kovaa vauhtia joka suuntaan. Ruska on vielä kovin tokkurainen, pennut pissatettiin ja kakatettiin meidän avustuksella.Nyt pikkuhiljaa Ruska alkaa putsailla pentuja,mutta on vieläkin vähän ymmällään olevan näköinen.

Äitikoira vielä unessa


Ruska sai eläinlääkärissa antibioottipiikin, ja kotona annamme kipulääkettä 2-4 päivää.Tikit ovat itsestään sulavia,ja teipin saa poistaa  2 vrk:n kuluttua,haava on noin 10cm pitkä. Remmissä liikkeelle seuraavat päivät.Toivotaan pikaista toipumista Ruskalle:)

Pennut saivat työnimet Oiva-iskän mukaan.Tässä pikapose kuvat omine muistutuksineen,kuka on kukin. Otso ja Ohto ovat lähes "kaksoset"

"ORVOKKI"
Kaulus vasemmalle puolelle

Tyttö 380g

"OHTO"
Valkoinen koko pään yli,niskasta kapeampi
 

Poika 394g

"OSSI"
 valkoinen kaulus katkeaa
 
Poika377g

"OTSO"
Valkoinen koko pään yli,niskasta leveämpi
 

Poika 372g

"OLLI"
Pilkku selässä

Poika 308g

"ONNI"
kaulus vasemmalle

Poika 330g
 
En ole varma menikö kuvat ihan oikein, mutta kunhan saan unta palloon, niin olen ehkä viisaampi...