maanantai 29. lokakuuta 2012

3.vrk

Ja kun se alkaa vastustamaan, niin kerralla sitten kaikki...
Pentujen paino saattaa pysyä,tai jopa laskea ensimmäisenä vuorokautena. En siis ollut huolissani, kun pennut söivät hyvin, vaikkei paino noussutkaan, nisät kun ovat olleet todella täyden näköiset. Eilen aloin sitten jo huolestua, kun painoa ei tullut kenellekään lisää, ja joillakin se jo lähti vähän alaspäin.

Ruskan ruokaa lisättiin, samoin lihalientä ,kermaviiliä ym. joilla maidon tuotanto yleensä nousee, on mennyt todella paljon. Mutta lypsäminen kertoi karun totuuden, maitoa tuli todella niukasti.
Onneksi pennut ovat olleet reippaita, imevät todella hyvin ilman huutamista. Lisämaitoakin on vähän jo annettu, Royal Caninin Babydog milk-drinksut:)

Tänään sitten ajelimme Otukseen Tiina Tiihosen vastaanotolle. Ja alkava maitorauhastulehdus siellä jyllää:(  Saimme nyt sitten antibioottikuurin, ja toivomme todella että se alkaa heti tehoamaan! Samalla sain kotiin oksitosiinipiikit, joita nyt pistetään noin 15 minuuttia ennen pentujen ruokailua. Jos ei näillä lähde maito tulemaan, jatketaan vielä Primperan kuurilla. Mutta nyt toivotaan jo tämän onnen kääntyvän paremmaksi....

Mutta onneksi tosiaan sekä Ruska että pennut ovat hyvinvoivia, ja saimme apua tähän nopeasti!
Ei ole koiranpentujen maailmaan saaminen, ja siitä eteenpäin lähteminen aina helppoa. Siinä on oikeasti niin monenlaista riskiä matkassa, että välillä pelottaa. Onneksi meillä on Sari, Ruskan kasvattaja, jolta kyllä löytyy tuki,turva ja neuvot, miten eteenpäin.