tiistai 18. syyskuuta 2012

Oivan luonnetesti

Sunnuntaina Oiva kävi luonnetestissä,jota tuomaroivat Wilhelmiina Virolainen ja Lea Kilpeläinen.
Testi ei mennyt ihan niinkuin olimme odottaneet, vaan kaksivuotiaalle pojalle tulikin vähän liikaa sulateltavaa yhdellä kertaa, ja testi meni hylätyksi.

Mutta kuten tuomarit arvostelussaan sanovat,  Oiva on hyvä harrastuskoira. Ja kun äitikoirakin on ollut ihan oiva harrastuskoira, Oivan luonteen kotikoirana ja maailmanmatkaajana tietäen,jatkamme pentujen odotusta hyvillä mielin, ja uskomme että pennuistakin kehkeytyy vielä jotain muutakin,kuin pelkkiä showpuudeleita;) Oivalla on tulevaisuuden suunnitelmissa jälkikoe, ja luonnetestiinkin poika menee uudelleen 1-2 vuoden kuluttua.

Alla Marjo-kasvattaja raporttia testipaikalta:)

Sunnuntaina Oiva kävi luonnetestissä Liperissä. Testin tulos hieman yllätti, sillä Oiva-poika ei ole vähästä ennen säikähtänyt. Nyt kuitenkin poika paineistui testin myötä sen verran, että tuomarit katsoivat Oivan hermorakenteen menevän miinukselle. Testin eri haasteisiin Oiva reagoi todella voimakkaasti mutta ei kuitenkaan menettänyt toimintakykyään. Pimeä huone oli kuulemma päivän paras. Kelkkaan tarvittiin vähän enemmän aikaa mutta haalari ja tynnyri selvitettiinkin nopeammin. Hyökkäystilanteiden jälkeen ystävystyttiin hyökkääjän kanssa välittömästi. Loppukommenteissaan tuomarit sanoivat, että kyllä on pieneen pakettiin paljon ängetty ja kuinka oiva harrastuskoira Oivamme onkaan. Oivalle testissä lienee pahinta ihmisten aiheuttama uhka. Eihän tämä kaikkia alati rakastava pieni bordercolliepoika voi ymmärtää, että ihminen voisi hänelle pahaa tehdä. Tässäpä vielä linkit testin videoihin:

http://www.youtube.com/watch?v=HYTvcA_0iS8&feature=plcp

http://www.youtube.com/watch?v=bPp4NpWeI0Q&feature=plcp

http://www.youtube.com/watch?v=mx9yISADGys&feature=plcp


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti