lauantai 7. syyskuuta 2013

TORSTAI: ZELL AM SEE-KAPRUN-KRIMML-KRAMSACH 125km


 
Aikainen herätys kannatti taas. Aurinko nousi Alppien takaa, Zell Am See järvi oli sumuisten pilvien peitossa. Lähdimme Kisman kanssa aamukävelylle, oli hiljaista ja kaunista. Pian aurinko oli jo niin korkealla, että tämä utuinen maisema alkoi herätä eloon.

Päivän reitti oli selvillä, ensin lähikylään Kapruniin, missä sijaitsee upeat vesipadot. Selvisi, että sinne matka veisi bussilla 45min sivu, ja päälle kiipeämistä, joten päätimme jatkaa matkaa Krimmliin. Siellä sijaitsee Euroopan suurin vesiputous, ja sitä se olikin. Näkemisen arvoinen paikka.

Tästä sitten alkoikin seikkailumme jännittävin osuus, ainakin vänkärin mielestä! Siirtyminen Alppien yli seuraavaan kohteeseen, Krimmlistä jatkoimme kohti Zell Am Zilleriä, ja parhaillaan oltiin reilut 1600m meren pinnan yläpuolella. Ja kun siinä istuu siellä ”putoajan” puolella, niin…. keikuin oikeasti penkissä kaksin käsin kauhukahvoista kiinni pitäen, kuskin puolelle nojaten suuren osan matkaa, hirvitti se pudotus. Teillä on paikoin pienet kaiteet, ja paikoin niitä ei ole ollenkaan. Maisemat oli uskomattomia, sen mitä niitä tohti vilkuilla.

Zell Am Ziller oli yksi niistä ihanista Tirolilaiskylistä, maaseutua: lehmiä vuorten rinteissä, pelloilla tehtiin heinää, operaatio sekin tuolla rinteissä. Myös tien varsilla oli varoituksia lehmistä, ilmeisesti osa niistä hoiti tienvarsien siistimisestä.

Matka meni taas hitaasti kymmenien pysähdysten takia, ja tarkoitus oli ajaa Innsbruckiin mutta jäimme sitten Kramsachiin, matkaa takana vain 125km mutta päivä siinä taas vierähti!
Aamu, ihmisen parasta aikaa...


Tirolilaiskyliä


Krimml

Euroopan suurin vesiputous Krimml

Vettä tosiaan satoi...Krimml vähän ylempää


Hattukaupoilla

Korkeutta 1433m

Korkeutta reilut 1600m...


Matkat Alpeille ylös ja alas oli melkoista serpentiiniä.Pelotti,ihan oikeasti!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti